Nytt ljusstarkt 24mm objektiv från Samyang

Nytt ljusstarkt 24mm objektiv från Samyang

 

Nytt ljusstarkt 24mm objektiv från Samyang

 

Samyang lanserar ett nytt objektiv - 24mm f/1.4 ED AS UMC – med 13 linser i 12 grupper. Fyra av dessa linser är tillverkade i ED-glas (låg spridning) medan två av linserna är asfäriska. Objektiver har antireflexbehandling av UMC-typ i flera skikt som ger enastående ljusgenomsläpp.

”Objektivet kommer till en rad populära SLR-kameror med fullstor, APS-C, eller mindre bildsensorer: Canon, Nikon AE, Pentax, Samsung NX, Four Thirds,  och Sony Alpha”, säger Lasse Ericsson på Focus Nordic, nordisk generalagent för Samyang.

På kameror med fullstor sensor utgör det nya objektivet ett högkvalitativt vidvinkelobjektiv, perfekt för arkitektur- och landskapsfotografering. Fotografer som använder DX-sensorer får ett perfekt objektiv för fotojournalistik och landskapsfotografering. Monterat på Four Thirds-kameror ger objektivet en universell och ljusstark konstruktion motsvarande 50 mm brännvidd.

Pris och tillgänglighet

Det nya objektivet blir tillgängligt i fotohandeln under februari. Ca-pris: 7398:- i Nikon AE-fattning och 6995:- i övriga fattningar.



2012-02-08
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt