Nyheter från Olympus - Photokina 2016

 



Olympus PEN E-PL8 – en hyllning till fashion, form och delning


Olympus PEN E-PL8 är en stilren blandning av vacker, mjuk form och sömlös sociala-medier-teknik för bloggare, fashionistas och andra uppkopplade millenials.Design i elegant helvitt, tufft svart-silver eller frapperande läderlook. Under ytan ryms den senaste digitala tekniken som ger fantastiska bilder och videos som får alla mobilbilder att blekna. Och som du delar lättare än någonsin tidigare.

Den nya kameran i PEN-familjen är, trots kamerahus i metall och utbytbara objektiv, tillräckligt lätt och kompakt för att passa i en smidig handväska. Nedfällbar display gör den perfekt för selfies – touchdisplayen ger dig bekvämt tillgång till viktiga kontroller som avtryckare, exponeringsreglage och kreativa artfilter. Bilder och foton kan redigeras direkt i kameran, lägg till musik och effekter, kombinera i en fil och dela via inbyggd Wi-Fi.


PEN E-PL8 kamerahus väger bara 326 gram – välj mellan helvitt, svart med silverdetaljer och vintagebrun läderlook. Kameran finns i butik i oktober i prisläge 4 990 kronor för kamerahus och 6 490 kronor för kamera med objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake.


”En design att dö för”

Med lanseringen av ”Fashion Accessory” i slutet av förra året blev Olympus första kameratillverkaren i världen med en egen serie kvalitetsaccessoarer för modemedvetna. Och fler accessoarer är på väg – sköna moderiktiga tillbehör som matchar nya E-PL8 perfekt.


Kombinationen stilren, mjuk form, koordinerade färger, läderlook och metallfinish komplett med färgkoordinerade bärremmar gör kameran i sig till en stilikon. I raffinerat helvitt kompletterar den alla klädstilar, oavsett färg. I svart med silver andas den lugn elegans och i läderlook är den en skön accent – ”en design att dö för” som många av våra fans utryckt när det fått tjuvkika på kameran!


Nyhet! ”Touch selfies”

Den nya, mjukt rundade designen är imponerande ur alla synvinklar. Olympus PEN präglat i guld eller silver leder tanken till modevärldens accessoarer och drar ögonen till det minimalistiska, färgkoordinerade greppet. Premiumkänslan förstärks ytterligare av metallvreden på ovansidan – resultatet är en kamera som utstrålar självförtroende och som byggts för att följa med dig överallt.


Kameran gör selfies till en ny konstform. Selfieläget aktiveras automatiskt när du fäller ner den vändbara displayen och ger dig touchkontroll av kamerans funktioner utan risk för att du skymmer bilden med handen. Du får skarpa, välexponerade bilder, även i starkt motljus. Zoomobjektivet ställer sig automatiskt i vidvinkelläge och du når direkt funktioner som e-Porträtt, intervallbildtagning, artfilter, videoeffekter på displayen.


I kombination med Olympus stora utbud av objektiv kan du exakt ta den bild du vill ha med bakgrunden i snygg oskärpa eller skruvade bildvinklar – allt det där som inte ens de bästa mobilerna klarar av.


Plåta, filma och dela allt i din sociala värld på webben

E-PL8 gör videofilmandet lättare och enklare. Filma korta videosekvenser, spara dem till ”Mina klipp”, redigera ihop dem, släpp loss kreativiteten med artfilter och gör en promofilm med ditt soundtrack. Allt snabbt och direkt i kameran.


Sedan delar du din film direkt via kamerans Wi-Fi-koppling till din smartmobil och gratisappen Ol.Share. Med appen kan du även trådlöst styra kameran och föra dagbok över dina klädval, dag för dag.


Byt objektiv och accessoarerPrecis som för alla Olympus Micro FourThirds kameror (PEN och OMD) är nya E-PL8 kompatibel med marknadens bredaste sortiment av M.Zuiko-objektiv, tillbehör och modeaccessoarer.


Accessoarer som axelremmar, handremmar och olika väskor för varje stil och smak.


KORT OM PEN E-PL8:

  • Ny “modeikon” och high-end digital systemkamera med utbytbara objektiv
  • Ny, mjukt kurvad design med mycket hög finish och eleganta detaljer
  • Nerfällbar, vändbar touchdisplay och automatiskt selfieläge för högkvalitativa bilder och video
  • Videoredigering direkt i kameran med effekter
  • Inbyggt Wi-Fi för snabb och lättanvänd överföring av bilder och video till smartmobiler, surfplattor och sociala medier via gratisappen OI.Share
  • Trådlös styrning och bildtagning via smartmobilen – perfekt för selfies i helbild för egna modebilder
  • Lättanvända Artfilter som ger dina bilder och videos kretaiva effekter, bl a “Old Film, Art Fade, Multieko och One Shot”
  • My Clips (mina videoklipp) – lagring av videosekvenser för snabb och enkel sortering och redigering
  • “Made to match Olympus exclusive accessories” – särskilt framtagen för modemedvetna
  • Kompatibel med hela sortimentet av högkvalitativa M.ZUIKO objektiv, inklusive porträttobjektivet 45 mm som bara är ett måste
  • Bläddra mellan olika artfilter och se effekten i realtid i Live View
  • Inbyggd blixt och kompatibel med externa blixtsystem
  • “Photo Story” – gör en bildberättelse med olika effekter direkt i kameran
  • iAuto låter kameran automatiskt optimera inställningarna i olika situationer
  • Live Guide som förenklar grundinställningar t ex bokeh (konstnärlig oskärpa), perfekt för dig som inte är expert
  • e-Porträtt som optimerar återgivningen av hudtoner och lyster
  • Ögondetektion som automatiskt fokuserar på ögonen för skarpa porträtt
  • Live Composite som låter dig använda långa exponeringar för att exempelvis följa ljus från stjärnor eller andra objekt som rör sig med perfekt exponering
  • Snabb AF fokusering för snabb serietagning av bilder
  • Snabbstartguide gör det möjligt för nybörjare att börja fotografera direkt


Nya modeaccessoarer (urval)

  • Olive En Vogue kameraoutfit
  • ”Bucket bag Into the Blue”
  • Axelrem ”Camouflower”


För mer info om senaste modeaccessoarerna besök: www.olympus-europa.com/fashion_accessories

OI.Share v 2.6 Smartphone App – ladda ner Olympus gratisapp för sömlös delning av bilder och video via kamerans inbyggda Wi-Fi
 


 

Professionell resezoom för alla som behöver resa med lätt packning

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100 mm 1:4.0 PRO motsvarar brännvidden 24-200 mm för 35 mm småbild. Ett zoomomfång på hela 8,3 gånger! Hittills har det krävts minst två objektiv för motsvarande omfång med professionell bildkvalitet. Objektivet är utrustat med Sync IS som möjliggör upp till 6,5 EV-steg bildstabilisering* och det är naturligtvis väderskyddat. Närgränsen är bara 1,5 cm och bildåtergivningen, från vidvinkel till tele, i en klass för sig.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100 mm 1:4.0 PRO är den perfekta resezoomen för alla med höga krav på bildkvalitet och maximal hanterbarhet. Optimerat för Olympus OM-D- och PEN-kameror och finns i butik i november i prisläge 12 990 kronor.


Res lätt med ett objektiv

Den nya prozoomen ger dig större flexibilitet som fotograf och möjlighet att ytterligare minimera nödvändig utrustning i extrema situationer. Trots låg vikt och kompakt format får du professionella prestanda och en brännvidd som tidigare inte funnits i ett enda objektiv.


Precis som övriga objektiv i Olympus PRO-serie är det väderskyddat, dvs stänk-, damm och fryssäkert. I kombination med Olympus OM-D kameror får du Micro Four Thirds prisbelönta systemegenskaper: låg vikt, kompakt format, branschledande bildstabilisering, extremt snabb autofokus och professionell bildkvalitet – alltid redo att hänga med dig överallt.


Kvalitet i varje detalj

Byggt i metall signalerar objektivet högsta kvalitet och det genomsyrar varje detalj. Från möjligheten att på bara 1,5 cm avstånd knivskarpt återge motivets finaste skiftningar i färg och form, till vidvinkelbilder med skärpa över hela bildytan och snygga telebilder med kort skärpedjup.


Kraven på den optiska bildkvaliteten var högt ställda vid utvecklingen av objektivet och resultatet blev över förväntan, bl a tack vare linskonstruktionen med konstant bländare över hela brännvidden och Z Coating Nano som effektivt reducerar störande reflexer och blänk. Objektivet har inbyggd bildstabilisering som synkar (Sync IS) med Olympus 5-axliga bildstabilisering och stabiliserar bilden upp till 6,5 steg (EV) – den bästa på marknaden*. Det är även utrustat med ett mycket snabbt och exakt autofokussystem, anpassningsbar L-Fn-knapp för att få snabb tillgång till en specifik funktion och manuell fokuskoppling som möjliggör direkt övergång till manuell fokusering när det behövs.


M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100 mm 1:4.0 PRO snabbfakta:

  • Professionell 8,3x resezoom
  • Konstant bländare 1:4.0
  • Damm-, stänk- och frysskyddad
  • 1,5 cm närgräns för extrema närbilder
  • Inbyggd IS som ger bildstabilisering motsvarande upp till 6,5 EV-steg i kombination med Olympus kameror med 5-axlig IS
  • Extremt snabb och exakt AF
  • Z Coating Nano – antireflexbehandling för minimering av blänk
  • L-Fn knapp och manuell fokuskoppling
  • Vikt 561 g

 

Varje ny kamera och objektiv från Olympus har en förlängd garanti i sex månader utöver lagstadgad garanti, vid registrering av produkt på MyOlympus.

* I kombination med Olympus kompatibla kameror
 


 

Nytt makroobjektiv – klassens mest kraftfulla och med kortast närgräns

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 30 mm 1:3.5 Macro sätter en ny referenspunkt för makroobjektiv. Låg vikt, kompakt format och samtidigt klassens högsta förstoringsgrad* (2,5 ggr**) kombinerat med kortaste närgränsen (9,5 cm). Autofokusen är så gott som ljudlös och 20-30% snabbare än konventionella makrolinser av samma typ.


Objektivet är perfekt för alla ambitiösa hobbyfotografer som fascineras av naturens detaljrikedom och vill utveckla sitt kreativa fotande. Objektivets snabbhet gör det även perfekt för dig som gillar att ta bilder i språnget.


M.ZUIKO DIGITAL ED 30 mm 1:3.5 Macro premiumobjektiv är optimerat för alla Olympus OM-D- och PEN-kameror och finns i butik i slutet av september i prisläge 2 990 kronor.


Bildåtergivning utöver det förväntade

M.ZUIKO DIGITAL ED 30 mm 1:3.5 Macro fyller ut gapet mellan Olympus premiumobjektiv 25 mm 1:1.8 normalobjektiv och porträttobjektivet 45 mm 1:18 och uppvisar lika fina optiska egenskaper.


Bildåtergivningen är förvånansvärt bra för att komma från en så lätt och kompakt lins. Objektivet ger i princip ingen distorsion som andra kompakta snabbfokuserande makroobjektiv med hög förstoringsgrad brukar uppvisa. Bokehn (konstnärlig oskärpa i för- eller bakgrund) är cirkulär och riktigt snygg.


Dessutom är objektivet kompatibelt med funktionen Fokus Bracketing som finns på vissa kameramodeller och som automatiskt tar flera olika exponeringar med olika fokuspunkter av motivet, så du kan välja den som är bäst.

Perfekt även under ytan

Undervattensvärlden är fylld av motiv för makrofotografering och det nya objektivet är kompatibelt med Olympus breda tillbehör för undervattensfoto. Vid sidan av undervattenshus för olika kameramodeller, kan du lägga till antireflekterande objektivring och manuellt fokussystem.


M.ZUIKO DIGITAL ED 30 mm 1:3.5 Macro Premiumobjektiv snabbfakta:

  • Kompakt Micro Four Thirds premiumobjektiv med klassledande 2,5** gångers förstoring och närgräns på bara 9,5 cm
  • Exceptionell detaljåtergivning av makrobilder med minimal distorsion och snygg bokeh, även vid maximal förstoring
  • Extremt snabb och så gott som ljudlös AF för sekundsnabb fotografering av snabbrörliga motiv
  • Idealisk för handhållen fotande av spontana närbilder
  • Brännvidd 30 mm, motsvarar 60 mm för 35 mm
  • Största bländare 3,5
  • Minsta fokusavstånd 9,5 cm
  • Max förstoringsgrad 2,5 ggr**
  • 7 linselement i 6 grupper
  • Diameter 57 mm
  • Djup 60 mm
  • Vikt 128 g
  • Filterdiameter 46 mm
  • Bildstabilisator inbyggt i objektivet

Accessoarer

  • PT-serien med undervattenshus för makrofotografering med OM-D- och PEN-kameror ner till 45 meters djup
  • Fokussystem (PRZR-EP07) för manuell justering av fokus av M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 Macro i undervattenshus
  • Antireflekterande objektivring (POSR-EP11) för reflexfritt undervattensfotograferande och maximal bildåtergivning
     


Skönare bokeh och en enastående detaljåtergivning från kant till kant

OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.2 PRO motsvarar brännvidden 50 mm för 35 mm småbild. Ett nytt normalobjektiv med professionella egenskaper: mycket snabb autofokus, extremt hög upplösning över hela bildytan och exceptionella lågljusegenskaper. Snyggare oskärpa är svår att uppnå och objektivet är väderskyddat så det kan hänga med dig överallt.


M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.2 PRO är damm-, stänk- och frysskyddat. Det är optimerat för alla Olympus OM-D- och PEN-kameror och finns i butik i oktober i prisläge 11 990 kronor.


Maximal bildkvalitet

Objektivet bygger på de absolut senaste rönen inom optisk teknik för att kunna leverera en exceptionell bildåtergivning med mycket hög kant-till-kant-upplösning. Objektivet uppfyller högt ställda professionella krav även vad gäller hög ljusstyrka 1:1.2 (bländare 1.2) och avancerad Z Coating Nano som effektivt förhindrar störande reflexer, flare och ghosting.


Magnifik bokeh

Objektivet är konstruerat för att ge en mycket snygg oskärpa vid kort skärpedjup. Bokehn förblir lika tilltalande över hela bildytan och förhöjer den estetiska effekten. Den unika kombinationen av linselement och en 9-bladig bländare ger objekten i oskärpa mer naturliga former, även längst ute i kanterna.


Mycket snabb AF och professionell flexibilitet

Du får ofta bara en chans att ta den där unika bilden och därför måste du som fotograf kunna lite på att din utrustning alltid är klar att använda. M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.2 PRO ger dig ett mycket snabbt autofokussystem så motivet är skarpt i rätt tid – oavsett om du tar en bild eller en serie.


Den speciella konstruktionen innebär att bara ett linselement av totalt 19 stycken behöver röra sig, vilket gör det möjligt med en ultrasnabb AF.


Anpassad även för svåra situationer

Precis som för alla andra objektiv i PRO-serien är 25 mm 1:1.2 PRO ordentligt väderskyddat. När andra måste packa ihop och återvända hem kan du lugnt fortsätta fotograferandet, oavsett regn, snö, virvlande damm, extrem luftfuktighet eller minusgrader.


Objektivet som är robust byggt i metall ger en förstoringsgrad på 0,11 ggr (motsvarande 0,22 ggr för 35 mm) och väger 410 g. Byggt för att motsvara professionella krav på högupplösta bilder med mycket hög kvalitet i återgivningen av färger och detaljer i alla situationer och ljusförhållanden.


M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:1.2 PRO snabbfakta:

  • Professionellt 25 mm 1:1.2 objektiv (motsv 50 mm normalobjektiv för småbild 35 mm)
  • Mycket hög och noggrann detaljåtergivning över hela bildytan även vid maximal bländare
  • Extremt snabb och exakt AF
  • Mycket snygg bokeh tack vare unik optisk design och 9-bladig bländare
  • Damm-, stänk- och frysskyddad
  • Z Coating Nano – antireflexbehandling för minimering av blänk
  • L-Fn knapp och manuell fokuskoppling med skärpedjupsindikator
  • Närgräns 19,5 cm
  • 0,11x förstoringsgrad (motsv 0,22x för 35 mm)
  • Vikt 410 g

 



Under utveckling: OM-D E-M1 MARK II sätter ny standard i snabbhet och mobilitet
 


 

Olympus OM-D E-M1 Mark II har högt uppsatta mål. Den nya generationen av prisbelönta OM-D E-M1 ska överträffa alla proffs och fotoentusiasters förväntningar på en spegellös systemkamera.

OM-D E-M1 Mark II levererar en högklassig bildkvalitet med enastående prestanda i snabbhet. Och där andra måste släpa på extra bagage, kan du som använder OM-D E-M1 Mark II få plats med allt du behöver i en kabinväska. För dig som använder din kamera professionellt finns även olika servicepaket som ser till att du alltid har en fungerande kamera.


På många fotografers önskelista

Specifikationerna för OM-D E-M1 Mark II känns som en önskelista för den ideala kameran som många fotografer drömt om. Den uppfyller mycket högt ställda krav på bildkvalitet, snabbhet och mobilitet. Perfekt för professionell fotografering inom områden som natur, dokumentär och resor – ja, i alla lägen där du måste bära med dig din utrustning.


Kameran är klassledande i snabbhet när det kommer till seriebildtagning och har ett helt nytt autofokussystem. Sekvensbildtagningen backas upp av ett nytt AF höghastighetssystem med fokuseringspunkter av korstyp och On-chip fasdetektion, ny AF-kontroll och ännu snabbare slutare.


Upp till 60 bilder per sekund med 20,4 megapixel i Rawformat

Kameran kan i tyst läge (elektronisk slutare) med kontinuerlig, automatisk autofokus och bländarautomatik klara att ta klassledande 18 b/s**** i Rawformat med 20 megapixels upplösning. Kombinerat med Live display och utvecklade kontrollmöjligheter ger det dig optimala möjligheter att fotografera vilda djur i rörelse eller actionevent. Med låst autofokus och exponering ökar hastigheten till 60 b/s.


I läget Pro Capture kan du i princip helt eliminera all fördröjning i slutaren, genom att kameran registrerar 14 bilder innan du fullt ut hunnit trycka av bilden. Äntligen slipper du missa den där exakta tiondelssekunden.


Autofokus som sätter ny standard

AF-systemet i kameran tar nya OM-D E-M1 Mark II upp till toppen i proffsklassen. Nyckeln till det är ett komplett nytt, ultrasnabbt autofokussystem med One-chip-teknologi och fasdetektion som bygger på precision, trackingprestanda och realtidskontroll.


Precision genom 121 fokuspunkter av korstyp och en högprestandaalgoritm i den kraftfulla bildprocessorn. Traktion tack vare en dedikerad algoritm för motiv som rör sig och som ger tillförlitlig fokusering vid sekvensbildtagning och kontinuerlig autofokus upp till 18 b/s. Med Single AF klarar kameran upp till 60 b/s. Kameran är byggd för att vara extremt snabb, den elektroniska sökaren har en responstid på 6 ms och bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz.


Bildsensor med högre dynamiskt omfång

OM-D E-M1 Mark II levererar en professionell bildkvalitet i form av både stillbilder och UHD 4K och Cinema 4K (DCI standard) video. Kameran är utrustad med en ny, speciellt framtagen 20 megapixel Live MOS sensor med högre dynamiskt omfång och en ny TruePic VIII bildprocessor. Oavsett hur du mäter bildkvalitet, är den optiska återgivningen uppseendeväckande hög.


Sensorns höga dynamiska omfång, förbättrad pixelkontroll och bildbearbetning med hjälp av dubbla 4-kärniga processorer gör kameran marknadsledande i segmentet. Även ISO-omfånget har ökats på motsvarande 1 steg. Och i kamerans läge High Res Shot, som tar bilder med en upplösning på 50 Megapixel – mer än många kameror med fullformatsensor – har i princip all oskärpa eliminerats tack vare den nya bildprocessorn och inbyggda 5-axliga bildstabiliseringen.


Cinema 4K video och uppdaterad bildstabilisering

Det 5-axliga bildstabiliseringssystemet har uppgraderats och klarar nu av att kompensera motsvarande 6,5 EV-steg*** med ett 100 mm objektiv (nya M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO). I kombination med kamerans greppvänliga design kan du ta handhållna bilder med ett 300 mm teleobjektiv (motsvarande 600 mm för 35 mm småbild) utan problem.


Dessutom är det perfekt för skakfri film. OM-D E-M1 Mark II har kapacitet att spela in video i UHD 4K med upp till 30 b/s och 102 Mbit/s. För mer filmisk känsla kan du filma med 24 b/s och 237 Mbit/s, med andra ord äkta Cinema 4K format.


Maximal användbarhet och mobilitet

Ultrakompakt, portabel design är ytterligare ett argument för OM-D E-M1 Mark II. Olympus är den första och enda kameratillverkare som kan erbjuda ett komplett, professionellt kamerasystem med hus och objektiv som ryms i en kabinväska. Och för att ytterligare förstärka mobiliteten, dvs. att systemet kan användas i alla situationer är det slitstarkt, stänk-, damm- och frysskyddat*.


En serie av förbättringar för att göra kameran ännu mer lättanvänd och flexibel har gjorts. Det inbyggda greppet gör det bekvämare att hantera kameran med långa teleobjektiv och med det extra batterigreppet på får du samma säkra grepp om kameran i alla positioner. OM-D E-M1 Mark II har två inbyggda SD-kortplatser, varav en är UHS-II-kompatibel, med olika valmöjligheter för lagring, t ex spara samtidigt rawfiler på ena och jpg på andra. Batteritiden har utökats med 40% och laddningen tar bara två timmar, ungefär halva tiden i jämförelse med tidigare modell. För snabb överföring av data från kameran är den utrustad med USB 3.0 (typ C).


Professionell service

Olympus ökar i och med OM-D E-M1 Mark II ut servicen och erbjuder tre serviceprogram under namnet OLYMPUS PRO Service. Grundpaketet inklusive 6 månaders extra förlängd garanti blir kostnadsfri. För de som använder kameran professionellt eller vill trygga tillgängligheten finns servicepaketen Advanced och Elite som bl a ger fri frakt vid reparation och service, lånekamera, serviceplan, express support eller assistans via videosamtal. OLYMPUS PRO Service lanseras i 17 europeiska länder.


Heltäckande tillbehörsprogram

OM-D E-M1 Mark II är kompatibel med Olympus sortiment av professionella Micro Four Thirds objektiv och tillbehör som skräddarsydda kameraväskor och undervattenshus för fotografering ner till 60 meters djup. Den nya kameran är utvecklad och designad för att underlätta professionell fotografering – över allt och när som helst.


KORT OM OM-D E-M1 MARK II:

  • OM-D toppmodell som sätter ny standard i sekvensbildtagning med extremt hög hastighet och AF-prestanda i ett kompakt kamerahus
  • Idealisk för snabbrörligt vilt i naturen, resor, dokumentär och journalistisk fotografering
  • Genererar högkvalitativa stillbilder med 20 megapixels upplösning
  • Inbyggt 5-axligt IS system för skakfri, handhållen telefoto eller långa exponeringstider
  • 4K /C4K handhållen, skakfri filmning med hjälp av 5-axlig bildstabilisering
  • Klassens bästa höghastighets-AF:
    - 121 punkter av korstyp
    - Fasdetektion
    - 18 b/s med C-AF
    - 60 b/s med S-AF
  • Pro Capture Mode för slutarfunktion utan fördröjning
  • Stänksäker*, fryssäker* och dammsäker*
  • 2 st SD-kortplatser, en kompatibel med UHS-II, USB 3.0 (typ C) för datatransfer med hög kapacitet
  • 4K UHD, Cinema 4K (DCI standard), Full HD och HD videoinspelning med frame rates 24, 25, 30, 50, 60 bilder per sekund. Video bit rates 237 och 102 Mbps; Normal, Fine, Super-fine och All-intra
  • Detaljerad batteristatus med %-display
  • Snabbladdning av batteri, max 2 timmar
  • Kraftfull TruePic VIII bildprocessor och ny 20 megapixel Live MOS bildsensor med utökat dynamiskt omfång
  • Snabb elektronisk sökare (EVF) med mycket jämn och högupplöst bildåtergivning
  • Focus Bracketing låter dig skräddarsy skärpedjupet för perfekta makrobilder
  • Focus Stacking (fokusgaffling) med kompatibla M.ZUIKO objektiv
  • Live Composite / Live Bulb vid långa exponeringar med live view
  • Keystone Compensation ger möjlighet att kompensera perspektiv och räta upp störtande linjer med kompatibla objektiv
  • Professionell mjukvara Olympus Capture 1.2 för studioarbete


Rekommenderade tillbehör

  • FL-900R High Capacity Flash – slitstarkt, lätt blixtsystem med LED-filmljus och 58 guidenummer för ultrasnabb sekvensbildtagning
  • HLD-9 Power Battery Holder – ergonomiskt batterigrepp med integrerad kontroll med piltangenter
  • CBG-12 Carrying Case – praktisk väska med plats för två OM-D E-M1 Mark II kameror och 300 mm M.ZUIKO DIGITAL ED teleobjektiv
  • STF-8 Macro Flash – makroblixt som är väderskyddad (stänk-, damm och frysskyddad*) och kompatibel med fokusgaffling (Focus Stacking) och fokusstapling (Focus Stacking)
  • RM-CB2 Release Cable – fjärrkontroll med kabel och 2.5-kontakt
  • PT-EP14 Underwater Case – undervattenshus för dykning ner till 60 meter och kompatibel med objektiv i Olympus Underwater Protector System

 

* Stänkskydad i enlighet med IEC standard 529 IPX8. Dammskyddad och frysskyddad i enlighet med Olympus interna teststandard ** I enlighet med Olympus interna teststandard

*** I kombination med nya M-ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO

**** Elektronisk slutare

 



Snabb och kraftfull blixt som matchar höghastighetsundret OM-D E-M1 Mark II

OLYMPUS FL-900R kompletterar företagets professionella sortiment av OM-D kameror och M.ZUIKO objektiv. Med ett ledtal på 58*, extrem snabbhet vid sekvensbildtagning och väderskyddat skal är den nya blixten en viktig del i Olympus proffsutrustning.


Olympus FL-900R finns i butik i december i prisläge 5 990 kronor.


Snabbhet och rätt ljus betyder allt

Missa aldrig en bild igen. Med FL-900R i kombination med nya OM-D E-M1 Mark II får du extrem hastighet vid sekvensbildtagning. Dessutom är blixthuset rejält tätat för att klara alla vädersituationer så att du inte behöver packa ihop och återvända hem bara för att det börjar storma.


FL-900R är stänk-, damm- och frysskyddad*** för att matcha OM-D E-M1 Mark II, E-M1, E-M5 Mark II och E-M5 kamerahus med objektiv ur M.ZUIKO PRO-serien. Den högeffektiva blixten kombinerar kraften i kamerans inbyggda bildprocessor (TruePic) med TTL-synkronisering för optimal ljussättning. Ljusspridningen täcker bildytan för brännvidder mellan 12 till 100 mm och 7 till 10 mm med den inbyggda vidvinkelpanelen.


Extremt mångsidig och trådlös styrning

Videofilmare kommer också att gilla den nya blixtens kraftfulla LED filmljus på 100 Lux. Blixten kan ställas in i Auto eller manuellt läge med möjlighet att stegvis (1 EV-steg) justera från full effekt ner till 1/32-del.


FL-900R har olika styralternativ och kan användas för högintensiv multiblixttagning i trådlöst läge. Blixten kan fästas direkt på kamerans blixtsko och användas som styrenhet och fungera som huvud- eller slavblixt. Via fyra kanaler kan upp till fyra grupper av blixtar styras från kameran och du kan styra vilka grupper som ska användas och vilken effekt varje blixt ska avge.


Blixthuvudet kan vridas 180° åt båda hållen och tiltas 90°. FL-900R synkar med funktionen High Res shot och stödjer Focus Bracketing och ett antal andra funktioner för att möjliggöra en bred palett av fotografiska uttryck.


Olympus FL-900R snabbfakta:

  • Kraftfull professionell blixt med ledtal 58 vid ISO 100
  • Ultrasnabb sekvensbildtagning
  • Focus Bracketing (skärpedjupsförlängning) och Fokus Stacking (fokusgaffling)
  • Damm-, stänk- och frysskyddad (-10° C)***
  • LED filmljus motsvarande 100 Lux vid 1 m
  • Blixtlägen: TTL-Auto, Auto, Manuell, FP TTL-Auto och FP-Manuell
  • Kompakt och lättvikt
  • B 81,2 mm x H 121,4 mmx D 125,2 mm (ej inräknat utskjutande delar)
  • Vikt 326 g (exklusive batterier)

* Vid ISO 100 och brännvidd 100 mm (motsvarande 200 mm för 35 mm småbild)

** Funktioner som kommer på OM-D E-M1 Mark II

*** Vid användning i låga temperaturer, håll batterier varma genom att ha dem i exempelvis fickan



2016-09-19
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt