Nyheter från Canon

Nyheter från Canon


 
Canon presenterar EOS 1200D – en enklare modell av systemkamera som tar högkvalitativa foton och filmer i Full HD på ett lättare och roligare sätt än någonsin tidigare. Kameran vänder sig till alla som vill börja använda systemkameror och få imponerande resultat direkt. EOS 1200D är Canons första kamera som lanseras tillsammans med en app – EOS Companion* – för mobila enheter. I appen finns värdefulla tips och lektioner. EOS 1200D kombinerar Canons världsledande bildsystem med flera intuitiva, lättanvända reglage och automatiska fotograferingsmetoder för alla kunskapsnivåer.

Den nya appen EOS Companion och en lättnavigerad snabbguide förklarar kamerans knappar och funktioner på ett enkelt sätt. I appen finns flera expertlektioner och stegvisa övningar inom grundläggande fotografering – i den takt som passar fotografen. I ”inspirationsavsnittet” beskrivs populära ämnen som husdjur och människor, samt instruktioner och information ges om till exempel slutartider eller perspektiv. Appen har dessutom en problemlösningsguide med tips på hur bilderna kan bli bättre och hur man undviker de vanligaste problemen, till exempel suddiga eller överexponerade bilder. Här finns även kompositionstips för gruppbilder och landskap.

Detaljrika bilder
Högkvalitativa stillbilder i fina färger tas med 18 megapixels APS-C CMOS-sensor och Canons DIGIC 4-processor, och bilderna kan skrivas ut i stora format. Kameran ger dessutom fantastiska resultat även i svagt ljus. För att få med alla detaljer ligger de 9 punkterna i autofokussystemet utspridda över hela bildrutan. Den snabba bildserietagningen med upp till 3 bilder per sekund är perfekt för att fotografera snabba händelseförlopp.

Smart motivläge väljer automatiskt den lämpligaste kombinationen av kamerainställningar efter motiv och förhållanden.

Filminspelning i Full HD
EOS 1200D når imponerande resultat med filminspelning i Full HD (1080p). Kameran följer och växer tillsammans med fotografen. Flera lättanvända reglage ger kontroll över exponering, fokus och ljudnivå och den kreativa friheten blir större allt eftersom fotografens kunskapsnivå utvecklas. Med läget Video-snapshot tas en serie korta filmklipp som automatiskt läggs ihop i kameran och skapar ett filmsammandrag.

Konstnärlig kreativitet med en knapptryckning
Unika bilder skapas med en enkel knapptryckning och de kreativa filter som finns i EOS 1200D. Direkt före eller efter tagning kan fem populära konstnärliga effekter väljas, till exempel Miniatyreffekt, Fisheye och Leksakskamera, något som ger unika, kreativa bilder och ett helt annat perspektiv.

Bra design
EOS 1200D är kompakt och lätt och kan därför följa med överallt. Reglage och kontroller är stora, enkla att använda och placerade på ett intuitivt sätt – allt för att underlätta olika inställningar. Kameran har en ljusstark optisk sökare som hjälp för bildkompositionen och en 7,5 cm (3,0") LCD-skärm för tagning i direktvisningsläge. Tack vare LCD-skärmens upplösning på 460 000 punkter är det enkelt att visa stillbilder och filmer direkt efter tagning.

Ta fotograferandet till nästa nivå och byt ut objektivet på EOS 1200D mot något av de mer än 70 EF-objektiven från Canon. I appen EOSCompanion finns alla detaljer om de objektiv och tillbehör som är kompatibla med EOS 1200D.

EOS 1200D – viktiga egenskaper:
  • Enastående kvalitet från en stor sensor
  • Detaljerade bilder som kan beskäras och skrivas ut i stora format
  • Tydliga bilder även i svagt ljus
  • Lättanvänt Smart motivläge
  • Inbyggd funktionsguide och appen EOS Companion för smartphones
  • Full HD-film med Video-snapshot
  • Ljusstark 7,5 cm (3,0") LCD-skärm
  • Konstnärlig inspiration med kreativa filter
 
*Kompatibel med iOS- och Android-enheter. Appen kan bara hämtas på App Store inom EMEA.
 
EOS 1200D hus,  4200 SEK 
EOS 1200D 18-55IIIDC,  4700SEK   
EOS 1200D 18-55ISII,  5200 SEK   
 
Rek pris inkl moms

Säljstart mars 2014
 
 
Canon presenterar PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition* – det nya flaggskeppet i kompaktkameraklassen och efterträdaren till PowerShot G1 X. PowerShot G1 X Mark II är det perfekta tillskottet i yrkesfotografens tillbehörsväska. Den levererar en bildkvalitet av samma slag som en digital systemkamera och har samma funktioner och kompakta form som den mycket framgångsrika PowerShot G-serien. Fotografers feedback ligger bakom utformningen och här finns nya möjligheter med fantastisk prestanda och kontroll – självklart utifrån Canons grundmurade anseende när det gäller optik och bildkvalitet.
 
Designen är helt ny med hölje i rostfritt stål och aluminium, och kameran har ett rejält tilltaget ergonomiskt grepp som ger en professionell känsla. PowerShot G1 X Mark II är kompakt men ändå bekväm att hantera – en perfekt följeslagare för vana och krävande fotografer som vill ha en portabel, högpresterande, pålitlig kamera som passar in i deras sätt att arbeta.
 
Smartare sensor ger skarpare, ljusstarkare bilder
Styrkan i PowerShot G1 X Mark II kommer från en stor Canon CMOS-sensor av 1,5-typ. Sensorns ytstorlek är mer än 2 ggr större än konkurrentmodellernas konventionella sensorer av 1,0-typ. Sensorn levererar ett kort skärpedjup jämförbart med en sensor av APS-C-storlek i en systemkamera – perfekt för professionella porträtt och för makrofotografering. Den nya sensorkonfigurationen innebär att hela bredden i objektivets bildcirkel kan anpassas och användas, oavsett om det gäller standardbildförhållandet 3:2 med 12,8 megapixlar eller 4:3 med 13,1 megapixlar. Allt detta ger kreativa kompositionsmöjligheter och enkel integrering med befintliga redigeringsprocesser för systemkameror.
 
Sensorns pixlar är 4,5 ggr större än i den senaste modellen PowerShot G16, något som innebär att de är ljuskänsligare, ger mindre digitalt brus och förbättrad tagning i svagt ljus. De har dessutom ett bredare dynamiskt omfång och fångar fler detaljer i skarpt belysta områden och i mörka skuggor.

Enastående optik i ett kompakt hus
Ett nytt och riktigt ljusstarkt objektiv (f/2,0–3,9) utnyttjar Canons optiska expertkunskaper och levererar den kvalitet och flexibilitet som fotojournalister och fotoentusiaster behöver. Trots att kameran är så kompakt hanterar objektivet bländare f/3,9 även vid full zoom, presterar utmärkt i svagt ljus och ger möjlighet att kontrollera skärpedjupet. Med 5x optisk zoom, brännvidd 24-120 mm och en 9-bladig bländare blir fotograferingen flexibel – från knivskarpa böljande landskap till närbildsporträtt med jämna bakgrundsslöjor. ZoomPlus fördubblar zoomens räckvidd digitalt, och åt motsatt håll hanterar PowerShot G1 X Mark II makrofotografering på ett avstånd så nära som 5 cm. PowerShot G1 X Mark II har dessutom Manuell fokus peaking (MF-peaking) för att få ut det bästa av makro- eller porträttfotograferingen.
 
Korrekt och anpassningsbar fokusering och bildkomposition
PowerShot G1 X Mark II är kompaktkameran som ger kontroll på proffsnivå. Ett förbättrat AiAF-system (Artificial Intelligence Auto Focus) innehåller nu 31 AF-punkter, jämfört med 9 för PowerShot G1 X. AF-punkterna har hög täthet och bred täckning i bildrutan och förbättrar kamerans möjlighet att låsa på objekt, när bilder med kort skärpedjup ska tas.
 
PowerShot G1 X Mark II har dubbla, helt anpassningsbara objektivringar som gör det enklare och snabbare att få önskat fotografiskt resultat. Ringarna är ergonomiskt placerade och ger trygg kontroll av stegvisa parametrar som zoom, bländare och slutartid. Med vridringen görs finjusteringar vid manuell fokusering. Vridringen kan också användas för att finjustera fokusavståndet när AF uppnåtts.

Bildkompositionen underlättas med kamerans kapacitiva 7,5 cm (3,0") stora LCD-pekskärm, och ger extra alternativ för att styra olika funktioner. Visningen i den högupplösta skärmen sker i sRGB-spektrat, för pålitlig återgivning och bearbetning av färgområdet och visning med fantastisk noggrannhet.
 
Som tillval kan en elektronisk sökare (EVF) fästas i blixtskon på PowerShot G1 X Mark II. EVF-DC1 passar alla som vill ha en traditionell ergonomi av samma slag som med en systemkamera, med hög upplösning, snabbt uppdateringsintervall och möjlighet att vinkla sökaren upp till 90 grader.
 
Hög prestanda med DIGIC 6 och Intelligent IS
Canons senaste generations bildprocessor – DIGIC 6 – sitter i PowerShot G1 X Mark II och levererar överlägsna resultat i många olika situationer. Den är upp till 2,4 ggr snabbare än DIGIC 5 och ger den extra bearbetningskraft som behövs för att leverera renare JPEG-bilder och MP4-filmer med mindre brus i svaga ljusförhållanden. Processorn förbättrar också kamerans svarsvillighet med en 56-procentig minskning av total slutarfördröjning, ger snabb serietagning och möjliggör funktioner som bakgrundsoskärpa och stort dynamiskt omfång vid handhållen tagning.
 
Kraften i DIGIC 6 innebär dessutom att PowerShot G1 X Mark II kan spela in filmer i Full HD (1920 x 1080, 30p) med stereoljud – perfekt för alla entusiaster som både vill ta stillbilder och filma. Under filminspelning kan kamerans optiska zoom också användas och HS System säkerställer att filmerna blir detaljrika även i svagt ljus.

Kreativa bilder att dela med sig av
PowerShot G1 X Mark II har många nya funktioner som realiserar och förbättrar fotografens kreativa ådra. Det förbättrade Stjärnläget har nu det nya alternativet Stjärnporträtt, för att ta perfekt exponerade bilder av objekt under en stjärnbeströdd himmel.
 
I PowerShot G1 X Mark II finns nya Wi-Fi-funktioner som underlättar tagning, delning och säkerhetskopiering. Inbyggd NFC (Near Field Communication) gör det enkelt att utbyta data över korta sträckor med NFC-aktiverade smarta enheter. Fotografen överför bilderna till sin smartphone och kan sedan ladda upp och dela bilder nästan var som helst ifrån. Trådlös anslutning innebär att PowerShot G1 X Mark II också kan fjärrstyras genom att installera Canons app CameraWindow i en smart enhet – idealiskt för att fotografera djur eller ta gruppbilder.

PowerShot G1 X – viktiga egenskaper:
  • Stor Canon CMOS-sensor av 1,5-typ
  • 12,8 megapixels bilder (3:2) och tagningar i flera bildförhållanden**
  • f/2 bländare och max ISO 12800
  • 24 mm supervidvinkel, 5x zoom
  • DIGIC 6-bearbetning och Intelligent IS
  • 31-punkters AiAF och MF-peaking
  • Dubbla objektivringar och pekskärmshantering
  • Wi-Fi med fjärrtagning och Bildsynk
  • Elektronisk sökare som tillval
  • 14-bitars RAW

* PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition (finns i Europa, Mellanöstern och Afrika) med rejält ergonomiskt grepp för bekväm hantering.

** Sensorn tar 12,8 megapixels bilder med bildförhållande 3:2 i standardinställningar. 13,1 megapixels bilder med bildförhållande 4:3 kan tas med samma effektiva brännvidd.
 

PowerShot G1X Mark II, 9000 SEK 
Rek pris inkl moms
Säljstart Maj 2014 
 

Canon presenterar sin tunnaste digitalkamera med 30x zoom – PowerShot SX700 HS – perfekt för alla äventyr. I det kompakta och tunna kamerahuset finns Canons lovordade objektivteknik och PowerShot SX700 HS levererar skarpa, högkvalitativa fotografier och livfulla Full HD 60p-filmer. De kreativa fotograferingsmetoderna ger unika bilder, och med inbyggd Wi-Fi med NFC-stöd är det enkelt att dela med sig av alla äventyr.
 
Fånga reseäventyrens alla detaljer
Kameran är otroligt tunn, bara 34,8 mm, men fantastiskt flexibel i sitt kompakta format. Med 30x optisk zoom fångar den enkelt upp alla detaljer. En precisionsbyggd 25 mm supervidvinkel tar böljande landskap och den imponerande brännvidden ger frihet att zooma in på detaljer som ligger långt borta. Canons ZoomPlus-teknik utökar kamerans räckvidd till 60x, men behåller ändå bildkvaliteten med full upplösning – perfekt för att till exempel fotografera djurlivet tvärs över en dalsänka. Inramningshjälpen för zoom är en bekväm funktion för att hålla kvar objektet i bildrutan när telezoom används.

PowerShot SX700 HS ger en detaljrikedom med enastående kvalitet, oavsett om det gäller fotografering av soluppgångar eller en middag med levande ljus. Canons lovordade HS System kombinerar senaste generationens DIGIC 6-processor med en högkänslig 15,1 megapixels CMOS-sensor, som ger högkvalitativa resultat, skarpa detaljer och realistiska färger – även i sämre ljusförhållanden.

Canons optiska bildstabilisator med Intelligent IS-teknik ger fotograferna möjlighet att tänja på gränserna i olika situationer och ta skarpa, tydliga bilder. Intelligent IS kan anpassa sig efter 8 olika motiv och analyserar tagningen, till exempel vattensport i solen eller närbilder på vackra blommor. Stabiliseringsläget justeras automatiskt efter motivet och resultatet blir skarpa fotografier och stadiga filmer.

Dela äventyren med hela världen
Inbyggd Wi-Fi gör det bekvämt att hålla släkt och vänner uppdaterade under äventyrens gång. Och med knappen för anslutning till mobil enhet ansluts kameran snabbt till en smartphone eller surfplatta för delning av bilderna i populära sociala nätverk som Facebook®, Twitter och YouTube. Kameran kan också paras ihop med en mobil enhet via den nya kontaktlösa NFC-funktionen (närfältskommunikation): Håll kameran mot den mobila enheten för att starta delningen via Canons app CameraWindow.

Den nya trådlösa anslutningsmöjligheten innefattar också fjärrtagning från smartphones – perfekt när fotografen själv vill finnas med på gruppbilden. Foton och filmer kan säkerhetskopieras via funktionen Bildsynk, där allt överförs trådlöst till molntjänster som CANON iMAGE GATEWAY, Flickr, Google Drive™ och direkt till fotografens PC. PowerShot SX700 HS har dessutom en GPS-funktion via mobil så att platsen för varje fotografering eller filminspelning taggas.

Filma i Full HD 60p
PowerShot SX700 HS har en särskild filmknapp för bekväm växling mellan filminspelning i Full HD (1080p) och stillbildstagning. Bildprocessorn DIGIC 6 möjliggör filminspelning med 60 bilder per sekund och högkvalitativt stereoljud. Det förstärkta Dynamic IS-läget med fem axlar stabiliserar filmerna – allt från strandvolleyboll till drakflygning blir skarpt och stadigt. Filminspelning sker i MP4-format, så att filmerna kan visas direkt eller laddas upp till sociala nätverk.

Funktionen Hybrid Auto spelar in ett fyra sekunders filmklipp innan varje stillbild tas. Dagens filmklipp läggs sedan ihop till en enda film som ett sammandrag över vad som hänt under dagen.

Det smarta sättet att ta kreativa bilder
I läget Kreativ bild finns 46 kreativa effekter, grupperade i fyra teman: svartvitt, retro, special och naturlig. Fotografen väljer tema och PowerShot SX700 HS skapar sex olika bilder utifrån valt tema.

PowerShot SX700 HS – viktiga egenskaper:
  • Superkompakt 25 mm objektiv med 30x zoom
  • HS System med 16,1 MP CMOS-sensor och DIGIC 6
  • Intelligent IS med Dynamic IS i 5 axlar
  • Wi-Fi med NFC-stöd
  • Full HD (60 bilder/sek)
  • 7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD-skärm (922 000 punkter sRGB)
  • Kreativa lägen
  • Hybrid Auto och Smart Auto
  • Lägena Manuellt, Av och Tv
  • Höghastighetstagning
 
PowerShot SX700 HS,  3500 SEK 
Rek pris inkl moms
Säljstart Mars 2014
 




 
Canon utökar PowerShot-serien med två nya kompaktkameror: den robusta och vattentäta PowerShot D30 och tillskottet i S-serien, PowerShot S200.PowerShot D30 är kameran för alla som gillar äventyr. Den tar undervattensbilder på djup ända ned till 25 m*, med överlägsen bildkvalitet och naturliga färger även i svagt ljus. PowerShot S200 har enkel åtkomst till manuella inställningar, levererar enastående bildkvalitet, ryms i fickan och har många kreativa funktioner för alla som är redo att ta nästa steg inom fotografering.

Enastående resultat med Canons bildkvalitet
Canons HS System finns i båda kamerorna och kombinerar en högkänslig sensor med en DIGIC-bildprocessor, för högkvalitativa prestationer och enastående bilder i svaga ljusförhållanden. PowerShot D30 har en 12,1 megapixels CMOS-sensor och ett 28 mm vidvinkelobjektiv med 5x zoom som fångar detaljrikedomen under ytan. PowerShot S200 är utrustad med ett ljusstarkt f/2,0 supervidvinkelobjektiv, en CCD-sensor med hög känslighet och 10,1 megapixlar, något som ger stor flexibilitet och kreativa möjligheter i utmanande situationer.

Båda kamerorna har optisk bildstabilisator som levererar skarpa bilder, och tekniken Intelligent IS använder automatiskt den mest lämpliga stabiliseringen för många olika motiv och inställningar.

Redo för nästa äventyr: PowerShot D30
Den robusta PowerShot D30 trotsar djupen och är världens enda kompaktkamera som är vattentät ned till 25 meter*. PowerShot D30 är alltid redo för nya äventyr.  Den är stötsäker från 2 meters fallhöjd, köldtålig ned till -10 °C och dammtät – lika perfekt för strapatser i snön som för bergsklättring eller undervattensäventyr. Kamerahuset är slitstarkt, men både tunt och lätt.

I undervattensmiljöer blir resultaten enastående. Det särskilda undervattensläget och den lättåtkomliga funktionen för egen vitbalansering gör det snabbt att justera inställningar och få naturliga färger under ytan – i en oupptäckt grotta eller på korallrevet.

Filminspelning av viktiga ögonblick
PowerShot D30 och PowerShot S200 har en speciell filminspelningsknapp, för att direkt kunna fånga alla viktiga ögonblick. Den mycket effektiva bildstabiliseringen via Intelligent IS vid filminspelningar ger ett skarpare och stadigare resultat – perfekt för till exempel terrängcykling eller skidåkning.

Kreativ kontroll på ett bekvämt sätt
Båda kamerorna innehåller Canons teknik Smart Auto, för att göra fotograferingen så enkel som möjligt. Smart Auto identifierar 32 olika scener och använder den bästa inställningskombinationen. Med PowerShot S-seriens välkända objektivring kan fotografen experimentera med ISO-justeringar och skapa sin egen stil och kameran erbjuder dessutom helt manuell kontroll för alla olika situationer.

Kamerans bakre skärm underlättar också bildkompositionen under händelsernas gång. PowerShot D30 har en ljusstark 7,5 cm (3,0") PureColor II LCD-skärm med 460 000 punkter och läget LCD-solsken för fotografering och visning i starkt solljus. PowerShot S200 har en PureColor II G-skärm med hållbart, härdat glas som gör allt tydligare vid fotografering och visning av bilder och filmer.

Hitta och dela
Med de nya PowerShot-modellerna är det enkelt att hitta och dela alla minnen och äventyr. PowerShot S200 har inbyggd Wi-Fi och kan både dela favoritbilderna på sociala nätverk och säkerhetskopiera bilderna till molntjänster, inklusive Flickr och Google Drive™.

Båda kameramodellerna kan dessutom med hjälp av GPS logga och tagga platsen där varje bild eller film togs. PowerShot D30 har en särskild GPS-enhet och i PowerShot S200 finns funktionen GPS via mobil, som arbetar med en smartphone för att tagga platser. Platserna kan sedan delas med släkt och vänner via det medföljande programmet Map Utility liksom via Google Earth. GPS-loggningsfunktionen i PowerShot D30 har låg energiförbrukning och kan spåra resvägen i alla äventyr.

PowerShot D30 – viktiga egenskaper:
  • Robust kompaktkamera
  • Vattentät ned till 25 m djup
  • 12,1 MP HS System, undervattensfunktioner
  • 28 mm, 5x optisk zoom; Intelligent IS
  • GPS
  • 7,5 cm (3,0") LCD med läget LCD-solsken
  • Filmer i Full HD
  • Smart Auto (32 scener)
  • Filmsammandrag, Super slow motion-film
 
PowerShot S200 – viktiga egenskaper:
 
  • Ljusstarkt f/2 objektiv och HS System med DIGIC 5
  • 24 mm supervidvinkel, 5x zoom och Intelligent IS
  • Högkvalitativa 10,1 megapixels bilder
  • Objektivring och manuella inställningslägen
  • Anslut och dela med Wi-Fi
  • Stor 7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD-skärm
  • Smart Auto och HD-filmer
  • Direktvisningskontroll och kreativa filter
 
*Gäller i januari 2014
**Gäller i januari 2014/utan behov av extra tillbehör

 
PowerShot D30,  3200 SEK
Rek pris inkl moms
Säljstart: April 2014
 
 
PowerShot S200,  3000 SEK

Rek pris inkl moms 
Säljstart: Februari 2014

 





 

Canon utökar EOS-systemet med en ny specialblixt – Macro Ring Lite MR-14EX II. Blixten är fantastiskt flexibel vid makrofotografering och för ljussättning av många olika motiv. Ljuskällorna kan styras oberoende av varandra, responsen är bättre och de egna programmeringsfunktionerna har utvecklats.

Macro Ring Lite MR-14EX II är kompatibel med samtliga digitala systemkameror i EOS-serien och har helt automatisk E-TTL II blixtljusmätning för korrekta och konsekventa exponeringar. De förbättrade fokuseringsljusen använder nya, ljusstarka och vita LED-lampor, som levererar förstärkt ljussättning jämfört med föregående blixtmodell. Allt för att underlätta fokuseringen i svaga ljusförhållanden.  Macro Ring Lite MR-14EX II är otroligt flexibel. De nya blixtreflektorerna kan utlösas oberoende av varandra och har ett ledtal på 14 för unik och kreativ ljussättning vid makrofotografering.

Blixten kan också användas som trådlös optisk huvudblixt för att fjärrstyra och fjärrutlösa Speedlite-blixtar i EX-serien. Upp till tre blixtgrupper kan styras trådlöst via infraröd teknik. Egen justering av ljusförhållandena sker på den integrerade LCD-panelen och ger överlägsen precision. Det finns också 12 nya funktioner för egen programmering och 3 personliga funktioner, som ger fotograferna möjlighet att justera inställningarna efter sina egna specifika och kreativa behov.

Macro Ring Lite MR-14EX II har dessutom ett flertal nya och förbättrade funktioner för ännu bättre manövreringsmöjligheter. Tack vare omarbetade kontroller kan användaren aktivera blixten via menyn på sin digitala systemkamera. Och en ny indikator visar blixtens laddningsförlopp, nu förbättrat till enbart 5,5 sekunder och nästan ljudlöst – perfekt för alla som vill fotografera skygga objekt.

Den förbättrade designen inkluderar ett nytt låsreglage så att blixten snabbt och enkelt kan fästas på EOS-kameror. Ett nytt blixtfäste i metall och en dammborttagningsmekanism gör blixten extra hållbar och pålitlig.  Designen gör det också lättare att sätta på filter på objektiv.

Macro Ring Lite MR-14EX II – viktiga egenskaper:
  • Ringformad blixt för flexibel ljussättning
  • Två ljuskällor som kan styras oberoende av varandra
  • Kraftfulla prestanda – ledtal 14 (ISO 100)
  • Utlöser andra blixtar trådlöst
  • LED-lampor förbättrar fokusering i svagt ljus
  • Lättanvända reglage och knappar
  • Snabb och tyst uppladdning
 
MACRO RING LITE MR-14EX II,  6300 SEK
Rek pris inkl moms
Säljstart Maj 2014
 
 


2014-02-12
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt