Nyheter från Canon

Nyheter från Canon

 

 

 

 

Res med lätt packning – PowerShot SX720 HS, Canons tunnaste kamera med 40x superzoom

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar PowerShot SX720 HS – Canons hittills tunnaste kamera med superzoom. Med 20,3 megapixels CMOS sensor och DIGIC 6-processor för Canons lovordade HS System kompletterar den här kameran PowerShot SX reseserie. Den levererar enastående stillbilder och filmer i Full HD, även när ljusförhållandena är besvärliga.

Kraftig zoom, hög kvalitet
Den här lätta kameran i fickformat har 40x optisk supervidvinkelzoom (24-960 mm) med 80x ZoomPlus i ett 35,6 mm kamerahus – en perfekt reskamrat som dokumenterar allt som händer, både när och fjärran. I gruppbilder kan avancerad inramningshjälp för zoom användas, som zoomar in och ut för att komponera bilden efter det antal personer som finns i bildrutan. Och i skumpig terräng tar den intelligenta bildstabiliseringen vid, för att säkerställa bästa bildkvalitet.

Dokumentera i Full HD-filmer
Fånga hisnande ögonblick med en knapptryckning och i realistiska Full HD-filmer, upp till 60p och i MP4-format. Canons dynamiska bildstabilisering, tillsammans med Auto Level, korrigerar kameraskakningarna utifrån fem axlar och levererar stadiga filmer, även när man förflyttar sig snabbt eller filmar från knepiga vinklar. Använd läget för korta filmklipp för mer spontana filmer och välj 4-, 5- eller 6-sekundersklipp med många olika uppspelningsalternativ, till exempel Slow motion och dubbel hastighet. Och MF-peaking ger större manuell kontroll för att få perfekt fokus i stillbilder och filmer.

Kreativ i varje situation
Med funktionen Kreativ bild är det enkelt att ta fram sin kreativa sida under resan. PowerShot SX720 HS skapar automatiskt fem versioner av en enda bild, och använder olika filter och effekter. Funktionen Story Highlights kan kombinera önskade klipp till ett minnesvärt videoalbum, för enkel visning och delning av resans alla äventyr, utan behov av redigering.

Vykortskänsla – dokumentera och dela minnen direkt
Dynamisk NFC och Wi-Fi gör det enkelt att dela världens underverk med släkt och vänner. För bara ihop kameran med en kompatibel smartphone eller Connect Station CS100, eller tryck på Wi-Fi-knappen för att trådlöst dela och säkerhetskopiera bilder till andra anslutna enheter. Funktionen Bildsynk arkiverar reseminnena och säkerhetskopierar enkelt fotona till många olika molntjänster, till exempel Canons molnplattform irista, där bilder kan automatsparas och frigöra utrymme i kameran. Där finns också möjlighet att skapa gallerier som kan delas med släkt och vänner. Stillbilder kan tas trådlöst och fjärrstyrt via en smartphone - ett bra sätt om man fotograferar djur och inte vill störa dem.


PowerShot SX720 HS – viktiga egenskaper:

  • Res med lätt packning och fånga varje ögonblick
  • Allt du behöver för att ta fina filmer
  • Anslut, dela och säkerhetskopiera på ett enkelt sätt
  • Perfekt för minnesvärda ögonblick – dag som natt
  • Så enkel eller så avancerad som önskas


Rek pris inkl 3700:- inkl moms
Säljstart Mars 2016

 

 

 

 

 
 

 

 

 Canon lanserar ny kraftfull duo – Canon PowerShot G7 X Mark II med DIGIC 7-processor

PowerShot G7 X Mark II, en kraftfull kompaktkamera med oöverträffade kontrollmöjligheter och fantastisk bildkvalitet. Kameran bygger vidare på den stora framgången med PowerShot G7 X och är den första som innehåller Canons nya bildprocessor DIGIC 7. Den har en 20,1 megapixels CMOS-sensor av 1,0-typ och 4,2x optisk zoom – perfekt för att snabbt och smidigt kunna fotografera och filma, dela, skriva ut och visa.


PowerShot G7 X Mark II är kompakt, ergonomiskt utformad och blixtsnabb, innehåller Canons precisionsoptik, har intuitiv och fullständigt manuell kontroll, utökade anslutningsmöjligheter och direkt åtkomst till de viktigaste reglagen.

Kraften i DIGIC 7
Canons nästa generations bildprocessor – DIGIC 7 – ger en väsentligt bättre bildbearbetningskraft, supersnabb AF-prestanda, serietagning med 8 bilder per sekund i RAW och reducerat brus. Förbättrad objektavkänning säkerställer att kameran låses på objekten även vid låg kontrast och mättnad. Den EOS liknande automatiska ljuskorrigeringen stärker också kontrasten genom en naturlig korrigering och bibehåller balansen mellan ljus och mörker.

Kameran har också bättre prestanda i svagt ljus, oavsett om det gäller landskap vid soluppgång eller stadsfotografering när solen går ner. Kombinerat med ett ljusstarkt f/1,8-2,8 objektiv ger CMOS-sensorn av 1,0-typ och den nya kapaciteten i DIGIC 7 större flexibilitet vid tagningar i knepiga situationer – även vid full zoom.

Bättre optisk bildstabilisering med Dual Sensing IS-teknik minskar kameraskakningarna och motverkar även skakningarna från fotografens hand- och kroppsrörelser. Resultatet blir skarpa handhållna tagningar.

Fullständig kontroll, kreativ frihet
Objektivringen i PowerShot G7 X Mark II kan anpassas efter de viktigaste inställningarna och har en dubbel funktion med växling från steg till steglös för bekväm tagning – perfekt för stegvisa ändringar som bländare, slutartid och ISO samt för mer linjära ändringar som fokus. MF-peaking markerar direkt på den vinklingsbara touchskärmen vad som är i fokus.

14-bitars RAW-tagning ger stort dynamiskt omfång och tar vara på färgnyanserna. Tack vare bildstilar blir efterbearbetningen minimal. Bildstilar innehåller färgförinställningar som kan väljas efter egen önskan. Bildstilsprofiler är anpassningsbara och kan användas i hela EOS systemkameraserie, för att få samma utseende och känsla i varje bild, oavsett objekt.

Finslipad filminspelning
PowerShot G7 X Mark II tar Full HD-filmer med imponerande skärpa. Fullständigt manuell kontroll ger tillgång till alla exponeringsinställningar så att fotografen själv kan komponera och anpassa tagningarna efter egna önskemål. DIGIC 7 levererar förbättrad objektspårning och alla detaljer i tagningarna blir tydliga – från olika ansiktsuttryck till plötsliga rörelser. Canons dynamiska bildstabilisering arbetar tillsammans med funktionen Auto Level för att automatiskt korrigera kameraskakningar utifrån fem axlar. Scenerna blir stadiga och horisonterna blir raka, även vid tagningar i rörelse eller från ovanliga vinklar. Kameran tar också tidsintervallfilmer för att fånga snabba händelser under en viss tid och skapa unika och imponerande filmer.

Fotografera, anslut och dela
PowerShot G7 X Mark II har många olika anslutningsmöjligheter som nås direkt via Wi-Fi-knappen. Och med dynamisk NFC behöver du bara föra ihop kameran med smarta enheter, inklusive till Canon Connect Station CS100. Nu är det enklare än någonsin att dela och säkerhetskopiera till molnet. Funktionen Bildsynk säkerhetskopierar automatiskt filerna till molntjänster. Bilderna kan också delas till Canons molnbaserade plattform för bildhantering, irista , där det finns mer utrymme för lagring av högkvalitativa foton och där man kan skapa gallerier som kan delas med vänner runt om i världen. RAW-bearbetningen i kameran innebär att fotografen kan välja utmatningsformat och redigera på stående fot – och ändå bibehålla originalets fulla upplösning.

PowerShot G7 X Mark II – viktiga egenskaper:

  • Högsta bildkvalitet i alla ljusförhållanden med en kamera i fickformat
  • Lika bra för Full HD-filmer som för stillbilder
  • Dela alla fina alster med hela världen
  • Ta kontroll på ett enkelt sätt
  • Kreativ frigörelse

 


Rek pris inkl 6800:- inkl moms
Säljstart Maj 2016

 

 

 

 

 

 


 

Släpp loss kreativiteten med nya EOS 80D och EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

EOS 80D – en kraftfull, välutrustad systemkamera med allt som behövs för att gå vidare som fotograf och filmare. Kameran passar alla som gillar att experimentera inom olika områden och stilar och är fantastiskt anpassningsbar, snabb och bekväm. EOS 80D är en flexibel kamera för både stillbilder och filmer i Full HD. Den innehåller ledande bildtekniker, en 24,2 megapixels CMOS-sensor, DIGIC 6-processor, nytt autofokussystem med 45 korssensorer och har snabb, svarsvillig tagning med 7 bilder per sekund.

Canon presenterar samtidigt ett universalobjektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – med ny nanoteknik i ultraljudsmotorn (USM), och som tillval en Power Zoom Adapter PZ-E1 för smidig zoomkontroll vid inspelning av filmer och för fjärrtagning via Wi-Fi*.

Imponerande fotografering och filminspelning
EOS 80D är extremt svarsvillig och fångar allt i fantastiska och intensiva detaljer. Den nya sensorn ger enastående klarhet och möjlighet till beskärning, och det nya AF-systemet med 45 korssensorer och tagningar med 7 bilder per sekund fryser händelseförloppet med högsta precision. AF-punkterna kan väljas individuellt eller grupperas i områden för exakt fokusering eller spårning i ett stort område. Fotografen får större kontroll över kompositionen, oavsett var objektet befinner sig i bildrutan. I kombination med objektiv med små bländaröppningar fokuserar kameran via 27 st f/8-kompatibla AF-punkter, även i riktigt extrema situationer.

ISO-området ligger på ISO 100-16000 och kan utökas till ISO 25600 och autofokussystemet fortsätter arbetet även i månljus (-3EV). En 7 560 pixels RGB+IR‑mätningssensor mäter både synligt ljus och osynligt infrarött ljus för att åstadkomma korrekta exponeringar. Och flimmeravkänning säkerställer konsekvent exponerade bilder i flimrande konstgjord belysning. En ny inställning för vitprioritet dämpar även varmare toner.

En kamera som anpassar sig
EOS 80D konstruerades för att ge fotograferna precis allt de behöver. Kameran känns fantastiskt lätthanterlig och anpassas enkelt efter fotografens erfarenheter. Reglagen är bekvämt placerade och lättåtkomliga för de mest använda funktionerna och inställningarna. Sökaren Intelligent Viewfinder täcker 100 % av bildrutan och visar aktuella inställningar. Det går snabbt att växla till den 7,7 cm (3,0”) stora vinklingsbara Clear View LCD II-touchskärmen – för filminspelning, direktvisningsläge eller snabb åtkomst till funktioner.

För alla videofilmare
EOS 80D med filminspelning i Full HD passar alla videofilmare, oavsett om det gäller resebloggar eller filmer med biokänsla. Canons unika Dual Pixel CMOS AF‑teknik levererar korrekt autofokus och jämn motivföljande fokus. Både AF‑hastighet och AF-spårningskänslighet kan enkelt justeras för att passa filmens stil.

Möjligheten att spela in med 60p i MP4-format lockar också mer vana videofilmare som vill ha ett professionellt resultat och kunna få ett långsammare händelseförlopp, men ändå kontrollera fokus. Hörlurs- och mikrofoningångarna i EOS 80D ger fullständig kontroll över ljudet.

Enkel delning, fjärrtagning och delning
Med Canons app Camera Connect kan EOS 80D användas för fjärrtagning via smartphones eller surfplattor. Inbyggd Wi-Fi och dynamisk NFC gör det enkelt att ansluta till och dela JPEG-bilder i full upplösning till smarta enheter. Kameran kan också anslutas till och styras via en PC, utan att någon trådlös hemmarouter behövs. Och det går snabbt och enkelt att spara, visa och dela foton och filmer från ett enda ställe via Canons Connect Station CS100.

Enastående filmer och stillbilder med EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM och Power Zoom Adapter PZ-E1
Canons nya objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM matchar den flexibla EOS 80D, har högpresterande autofokus för filmer och stillbilder och brännvidd för att både ta vidvinkel- eller närbilder med ett enda objektiv. Detta är Canons första objektiv med USM nanofokusteknik och resultatet blir jämn, tyst autofokusering för filmer och blixtsnabb hastighet för stillbilder. Den nya Power Zoom-adaptern PZ-E1 är ett kompakt och lätt tillbehör till objektivet EF-S 18‑135mm f/3.5-5.6 IS USM och ger smidig fingertoppshantering av zoomen vid filminspelning – perfekt för inspelningar av dokumentärer – och som tillval möjlighet till kontroll via Wi-Fi**.


EOS 80D - viktiga egenskaper:

  • En svarsvillig kamera som hänger med i svängarna
  • Enastående foto- och filmkvalitet i många olika förhållanden
  • Allt som behövs för att utveckla fotograferingen
  • Perfekt för kreativ filminspelning
  • Enkel anslutning, tagning och delning av bilder och filmer



EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – viktiga egenskaper:

  • Flexibel brännvidd för att fånga många olika objekt
  • Nano-USM ger snabb autofokus för foton och jämn, tyst autofokus för filminspelning
  • Knivskarpa bilder med bildstabilisator i 4 steg
  • Superstadiga filmer med dynamisk bildstabilisering
  • Kompakt, högpresterande objektiv med kraftfullt zoomtillbehör som tillval



Power Zoom Adapter PZ-E1 – viktiga egenskaper:

  • Kompakt och portabel Power Zoom Adapter
  • Högkvalitativ zoom för filminspelning***
  • Perfekt för tagning av dramatiska nyheter och dokumentärer
  • Trådlös fjärrstyrning av zoom via Canons app Camera Connect****
  • Enkelt justerbar zoomhastighet ger optimal kontroll


* När kameran används med kompatibla enheter. Se specifikationerna för ytterligare detaljer** När kameran används med kompatibla enheter. Se specifikationerna för ytterligare detaljer*** När kompatibla objektiv, kameror och smarta enheter används. Detaljer finns i specifikationerna**** När kompatibla objektiv, kameror och smarta enheter används. Detaljer finns i specifikationerna


EOS 80D
Rekommenderat pris inkl. moms 12530 kr (exkl. moms 10024 kr)
Säljstart: 25 mars

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM
Rekommenderat pris inkl. moms 5630 kr (exkl. moms 4504 kr)
Säljstart: 25 mars

Power Zoom Adapter PZ-E1
Rekommenderat pris inkl. moms 1460kr (exkl. moms 1168 kr)
Säljstart: juni



2016-02-22
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt