Lanseringsdag för Nikon

Lanseringsdag för Nikon


Nikon lanserar två nya kameror i Nikon 1-serien: Nikon 1 J3 med världens minsta kamerahus och eleganta Nikon 1 S1.
 


Nikon 1 J3 bygger vidare på den snabbhet och kompakta design som gjorde Nikon 1 J1 till den mest sålda kompakta systemkameran i Europa. J3 har världens minsta kamerahus och det stilrena aliminiumhöljet har en bra känsla. Kameran har världens kortaste slutarfördröjning och världens snabbaste serietagning.
 


Nikon 1 S1 är den nya serien med snabba, eleganta och enkla kamerahus som tar fantastiska bilder. Med en design optimerad för snabbhet och enkelhet är Nikon1 S1 lika enkel och smidig att använda som en kompaktkamera, men den är mycket snabbare, mer kraftfull och tar bättre bilder än en kompaktkamera.


Både Nikon 1 J3 och Nikon 1 S1 använder andra generationens Nikon 1-teknik. De är snabbare och mer exakta och har smarta nya funktioner som exempel livejustering av bilder, smart fotoväljare och trådlös överföring av bilder med Wi-Fi-adapter (säljs separat).



Nikon utökar även Nikon COOLPIX-serien med ytterligare två kompaktkameror: färgglada och kompakta S6500 med inbyggt Wi-Fi och tunna och eleganta S2700.

 


Med COOLPIX S6500 behöver det inte längre bli en kompromiss mellan bildkvalitet och snabb uppladdning av bilder på Internet. NIKKOR-objektivet med 12x optisk zoom har en brändvidd som motsvarar 25–300 mm och som underlättar att ta välkomponerade, högupplösta bilder oavsett om motivet är nära eller långt bort. Den bakbelysta CMOS-sensorn på 16 megapixlar ser till att exponeringen blir perfekt oavsett motiv.

Den särskilda filminspelningsknappen gör det enkelt att snabbt växla från att ta stillbilder till att filma i full HD-upplösning (1080p). Nikons optiska vibrationsreducering motverkar dessutom kameraskakningar. När bilderna och filmerna är färdiga kan de överföras direkt till en smart enhet med den inbyggda Wi-Fi-funktionen, och sedan laddas upp till olika sociala nätverk. En smart enhet kan även användas som fjärrkontroll för kameran, vilket är praktiskt för självporträtt.

Slimmade COOLPIX S2700 passar perfekt i handen med sitt 20,7 mm tunna kamerahus och finns i ett brett utbud av färger. Med NIKKOR-objektivet med 6x optisk zoom, 26-156 mm sker fotograferingen med hög precision och CCD-bildsensorn med 16 megapixlar ger skarpa bilder och HD-filmklipp (720p). Smarta automatiska funktioner ställer in de bästa kamerainställningarna för varje given situation, så allt som behöver göras är att sikta och trycka. Smart porträtt-systemet ser till att resultaten blir bättre med funktioner som Leendeutlösare, Blinkningsskydd, Mjuka hudtoner och Röda ögon-reducering i kameran. När bilden är tagen finns det åtta Modellretuscheringsalternativ som gör porträtten ännu mer smickrande.


Dessutom lanserar Nikon 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 zoomobjektiv med supervidvinkel och det kraftfulla zoomobjektivet med 10x zoom: 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6

Som alla 1 NIKKOR-objektiv har det en perfekt balans mellan storlek, vikt, snabbhet och kvalitet. Med ett brännviddsintervall på 6,7–13 mm (motsvarande cirka 18–35 mm i 35 mm-formatet) och en bildvinkel på 100° – bredare än alla andra 1 NIKKOR-objektiv – är det här objektivet perfekt för att framhäva storslagenheten i ett imponerande landskap, för att få plats med hela familjen i en gruppbild eller för att ta skarpa kompositioner av eleganta interiörer. Det här lätta zoomobjektivet med supervidvinkel finns i silver eller svart och har en snygg, kompakt design med ett exklusivt metallhölje. Det hjälper dig att ta bilder och filmer utan stativ tack vare vibrationsreduceringssystemet som förhindrar skakningsoskärpa.

Världens minsta ”ta-med-dig-överallt-objektiv” med 10x zoom gör det till ett naturligt val när du vill komma riktigt nära ett avlägset motiv. 1 NIKKOR VR 10–100mm klarar allt från närbildsporträtt till sportbilder på långt håll utan problem och är så kompakt att du gärna tar det med dig överallt. Det här mångsidiga objektivet klarar både vidvinkel och telefoto med samma lätthet med ett brännviddsintervall på 10–100 mm (motsvarande 27–270 mm i 35 mm-format) och maximal bländare på f/4,0–5,6. Vibrationsreduceringssystemet ser till att stillbilderna är skarpa och att filmerna alltid är stadiga, även vid maximal zoom. 



2013-01-09
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt