Canon PowerShot D20 - rustad för äventyr

Canon PowerShot D20 - rustad för äventyr

Canon presenterar den robusta och kraftfulla kameran PowerShot D20 – byggd för äventyrare som vill ta exceptionella bilder och videosekvenser i Full HD (1080p).

I kameran finns Canons avancerade bildteknik och den har ett kraftigt, sportigt hölje. 
Den är vattentät, stötsäker, köldtålig och dammtät och passar perfekt för att dokumentera allt från äventyrliga forsfärder till bergsbestigning. 

I PowerShot D20 finns många avancerade tekniker, bland annat HS System, som ger skarpa bilder även i svagt ljus. Kameran får enkelt plats i ryggsäcken och kan också fästas i ett karbinhakeband. Den är kompakt och lätt och framtagen för att klara alla strapatser.

Canon-kvalitet i varje bild
Kraften ligger i Canons HS System, som kombinerar den högkänsliga CMOS-sensorn på 12,1 MP med bildprocessorn DIGIC 4 och ger högkvalitativa prestationer i alla situationer – speciellt i svagt ljus.

Med 28 mm vidvinkelobjektiv återges vyerna i sin helhet och med 5x zoom kommer man närmare händelsernas centrum. Bildstabiliseringstekniken Intelligent IS analyserar automatiskt scenen och utifrån sju olika lägen* väljs de mest optimala inställningarna. Resultatet blir stadiga videosekvenser och skarpa stillbilder, även i riktigt utmanande tagningsförhållanden.

Bildstabiliseringsläget Dynamic IS kompenserar både handskakningar och rörelser – användbart när man hamnar utanför leder och allfartsvägar. Läget Panning IS passar perfekt för att fotografera en flock fåglar som korsar scenen, eftersom bilden då bara stabiliseras i en enda riktning. Och vill man fotografera en sjöstjärna på ett korallrev är bildstabiliseringsläget Macro IS det bästa valet.

Ett nytt sätt att komponera närbilder under ytan får man genom att använda det speciella läget Underwater Macro kombinerat med snabbt autofokusläge. Precisionen för vitbalansering under vatten har förbättrats och kan nu snabbt justeras för att få vackra, naturliga färger.

Som extra tillbehör finns undervattenshuset WP-DC45, som kan hantera separat blixt och skyddar för djup ned till 40 meter.

För fotografering efter mörkrets inbrott passar fotograferingsmetoden Handhållet kvällsmotiv. Metoden kombinerar en snabb bildserie till en enda skarp och välexponerad bild. Och med läget Super slow motion-film kan dra ut på spänningen i snabba händelseförlopp.

Alltid resklar
PowerShot D20 trotsar elementen – kameran är vattentät till 10 meters djup och klarar temperaturer ner till -10°C. Tack vare teknik för aktiv display kan vissa kamerafunktioner styras genom att knacka på kamerahuset, så att det blir enklare att använda kameran med handskarna på. Kameran är dessutom stötsäker från 1,5 m fallhöjd och har tätningar som skyddar avancerad bildteknik inuti kameran mot sand och damm.

GPS**-märkningen gör det enkelt att spåra äventyret och strömförbrukningen för GPS‑loggningsfunktionen är låg.

Bilder kan märkas med geografiska uppgifter och färdvägar kan spåras och delas på ett enkelt sätt via medföljande kartprogram och via Google Earth****. Med funktionen Filmsammandrag är det nu också ännu lättare att återge storyn bakom varje tagning och skapa en filmsekvens  med dagens bilder.

Filmsammandrag innebär att 4 sekunders video spelas in i 720p HD-upplösning innan varje bild tas. Sedan kombineras alla videoklipp till en film som visar vad som hände ”bakom kulisserna”.  

PowerShot D20 står redo för alla uppdrag. Med den speciella videoinspelningsknappen byter man snabbt till videoinspelning i 1080p Full HD-kvalitet och med 5x optisk zoom missas inga viktiga tillfällen.

HDMI-anslutningen med CEC-stöd gör att upplevelserna kan visas på storskärm och alla klipp kan pausas, spelas tillbaka och spelas upp med hjälp av fjärrkontrollen på en kompatibel HDTV-apparat.

Enkel att använda, roligt att testa
Tack vare den ljusstarka 7,5 cm (3,0") stora PureColor II LCD-skärmen med bildförhållande 4:3 och 460 000 punkters upplösning blir det bekvämt att komponera bilden.

Och med Canons förbättrade Smart Auto-läge är det nu enklare än någonsin att ta bra bilder utan att vara proffs. 32 olika scener identifieras och inställningskombinationen som ger den mest välexponerade bilden används automatiskt.

I PowerShot D20 finns sju***** alternativ för kreativa effekter, som ger bilderna ett helt annat utseende. Med till exempel Miniatyreffekt uppfattas landskap som miniatyrmodeller och Fisheye-effekt skapar en tunnliknande förvrängning.

Tillbehör för äventyren
Tillbehörspaketet inkluderar band med karbinhake och axelrem, så att kameran alltid finns inom bekvämt räckhåll. Här finns också ett särskilt fodral i syntetiskt gummi (neopren), ett silikonfodral för ännu bättre skydd och ett flöte som håller kameran på ytan när man simmar.

Gå med i CANON iMAGE GATEWAY
Alla som har den här nya kameramodellen kan gå med i CANON iMAGE GATEWAY, en online‑tjänst där man delar med sig av fotografier och videoklipp. Tjänsten har nyligen uppdaterats och här finns 10 GB personlig lagringskapacitet – perfekt för att lagra många fotografier, även i full upplösning.

Det är enkelt att söka efter bilder, skapa kombinerade foto- och filmalbum som vänner kan kommentera, och att dela album direkt via e-post och sociala nätverksplatser.

PowerShot D20:

  • Robust kamera; 12,1 MP HS System
  • Vattentät, stötsäker, köldtålig och dammtät
  • 28 mm, 5x optisk zoom; Intelligent IS
  • GPS
  • 7,5 cm (3,0") PureColor II LCD-skärm
  • Videosekvenser i Full HD
  • Smart Auto (32 scener)
  • Speciella videoinspelningslägen
  • Undervattensfunktioner
  • Undervattenshus (för djup ned till 40 m) som extra tillbehör

*Bildstabiliseringsläget Intelligent IS inkluderar: Normal IS, Panning IS, Macro IS, Dynamic IS, Powered IS, Dynamic Macro IS, Stativläge.

 **Användning av GPS kan vara begränsad i vissa länder eller regioner. Användningen måste uppfylla de lagar och regler som gäller i landet och i användningsområdet, inklusive eventuella restriktioner för användning av elektronik.

***GPS-loggningsfunktionen har låg strömförbrukning och kan vara igång mer än 48 timmar

****Google och Google Earth är varumärken som tillhör Google Inc.

*****Valmöjligheter för kreativa filter: Fisheye-effekt, Miniatyreffekt, Miniatyreffekt i videoläge, Superintensiv, Affischeffekt, Leksakskameraeffekt, Svartvitt.

Rekommenderat pris inkl.moms  3 500 kronor (exkl moms 2 800 kronor).

Försäljningsstart PowerShot D20 är i maj 2012.



2012-02-08
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt