Ännu enklare att använda och dessutom snygg: nya Olympus PEN E-PL2 med bluetooth®

Ännu enklare att använda och dessutom snygg: nya Olympus PEN E-PL2 med bluetooth®

Det senaste tillskottet i Olympus Micro Four Thirds-familj är en njutning för ögat, en vacker kamera med nutida och ren design. Den passar även perfekt för den socialt nätverkande generationen – tack vare kompabilitet med Olympus nya PENPAL Bluetooth® överföringsenhet** och det växande utbudet av tillbehör till PEN-serien.

Ambitiösa fotografer upptäcker att E-PL2 erbjuder helt nya möjligheter för att utöka kreativiteten. Du kan experimentera med Art Filters för både bilder och HD-Film, inklusive det nya filtret Dramatic Tone. Dessutom finns 16 Micro Four Thirds-objektiv, tre nya adapterlinser (macro, fish-eye och vidvinkel), plus 27 Four Thirds och över 500 andra objektiv (med en adapter). För de som gillar enkel fotografering erbjuder E-PL2 superb bildkvalitet och obegränsad kreativitet utan problem.

E-PL2 finns i butik från januari 2011 för 6300kr.

PEN-användbarhet

Den lättviktiga, kompakta E-PL2 är en riktig milstolpe när det gäller användarvänlighet och vacker kameradesign. Med en serie intelligenta förbättringar, höjer den ribban ännu ett snäpp för konkurrerande systemkameror och förbättrar till och med den legendariska användarvänligheten hos den flerfaldigt prisbelönta Olympus PEN E-PL1. Precis som sin föregångare E-PL2 har den en integrerad Live Guide som lär nybörjare steg för steg hur man tar fantastiska bilder – och denna användarvänliga funktion finns även i HD-film. Nya Live Wheel på baksidan gör det enkelt att navigera i menyerna och välja rätt funktion eller läge. Den stora LCD-skärmen på tre tum och med 460 000 pixlar är perfekt för att fånga och granska bilder.

En annan enkel funktion är nya SDXC*-kortformatet som ger flexibiliteten hos "framtidssäkra" media med enorm lagringspotential för stora filer som HD-filmer. PEN-kreativitet Precis som med E-PL1, är E-PL2 två fantastiska funktioner samlade i en – en högklassig kamera och en kompakt filmkamera för att spela in HD-filmer. Perfekt för blivande filmskapare och nu kan du även släppa loss kreativiteten med sex Art Filters, till och med i läget HD-Film – en funktion som konkurrenter till PEN helt enkelt inte kan matcha. Bland filtren finns nya Dramatic Tone (från Olympus flaggskepp inom systemkameror E-5 D) som förbättrar kontrasten och ger filmer och bilder en stark, utomjordisk look. Dessutom innebär den uppgraderade funktionen Art Filter II att användare nu kan för att använda ytterligare effekter (Art Frame, Pin Hole och Soft Focus) på redan "filtrerade" bilder.

PEN-kvalitet

Varje PEN-kamera ger bilder med fantastisk kvalitet. För att säkra den kvaliteten även för rörliga objekt är E-PL2 försedd med det nästan helt tysta objektivet M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5–5.6 (likvärdigt med ett 28-84 mm för en 35 mm-kamera) som inte bara fokuserar snabbare utan även förhindrar bruset som annars kan förstöra ett fint soundtrack. Med ISO upp till 6400, slutartid upp till 1/4000 sekund och sekventiell fotografering på tre bilder per sekund, är E-PL2 fullt utrustad för att göra det bästa av M.ZUIKO DIGITALs överlägsna objektivsystem – och leverera skarpa bilder även i dåligt ljus.

En annan fördel för PEN-ägare är det effektiva, inbyggda bildstabiliseringssystemet som korrigerar kameraskakningar oavsett objektiv eller adapter. Det här försäkrar att M.ZUIKO DIGITAL-objektiv är ljusstarkare än konkurrenternas eftersom de inte behöver en inbyggd bildstabilisator. Med den effektiva High Speed Live MOS-sensorn med 12 megapixlar, multiexponering som kan kombinera upp till tre RAW-bilder och inbyggd blixt, är E-PL2 fullpackad med den karakteristiska PEN-tekniken. Det är återspeglas i den överlägsna foto- och HD-film-kvaliteten – oavsett hur professionell användaren är.

Nästa generation PEN-tillbehör

E-PL2-användare har fler möjligheter än någonsin att lägga till sin kameras potential. Tillbehörsport 2 öppnar upp en ny värld av kreativitet och nätverksalternativ tack vare det snabbt växande utbudet av PEN-tillbehör. Exempelvis finns nya PENPAL överföringenhet**, det perfekta tillägget för Facebook®-generationen. Eftersom den är kompatibel med nästan vilken kamera som helst som är utrustad med Tillbehörsport 2, tillåter PENPAL användare att lagra och skicka komprimerade bilder direkt från en dator eller en smart phone via Bluetooth® – med bara en knapptryckning. Nu går det snabbt och lätt att dela sina bästa bilder med vänner, familjen och kollegorna via sociala nätverk.

Andra coola tillbehör är mikrofonsetet SEMA-1, optiska och elektroniska sökare såväl som nya MAL-1 Macro Arm Light för precisionsbelysning av macrobilder eller närbilder. Du kan även välja mellan ett stort urval objektiv. Förutom 27 Four Thirds-objektiv och 500 andra objektiv som finns tillgängliga via adapter, är E-PL2 kompatibel med Olympus prisbelönta utbud av M.ZUIKO DIGITAL Micro Four Thirds-objektiv. Det här har utvidgats till WCON-P01, konverterobjektivet med vidvinkel för party- och landskapsbilder, fisheye-konvertern FCON-P01 för kreativa effekter och MCON-P01 macro-konverter för extrema närbilder. Tack vare att E-PL2 är kompatibel med RM-UC1 får din kreativitet ytterligare en boost med möjligheten att låsa avtryckaren för blixtexponering. E-PL2 Olympus PEN kommer att finnas i butik från januari 2011 och priset ligger på 6300kr.

E-PL2 viktigaste funktioner:

Bildkvalitet:

  • Art Filters för både HD-Film och foto, inklusive filtret Dramatic Tone
  • Supersonic Wave Filter, nytt system som skyddar mot damm
  • Högeffektiv, inbyggd bildstabilisator
  • Det kompakta, snabba och nästan helt tysta objektivet M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5–5.6 II (kompatibelt med både film och foto)
  • High Speed Live MOS-sensor med 12,3 megapixlar Enkel användning
  • 3 tums LCD-skärm med 460 000 pixlar
  • Enkelanvända funktionen Live Wheel
  • Live Guide i HD-Film och bildläge
  • Live View i HD-Film och bildläge Kreativitet och flexibilitet
  • Tillbehörsport 2 som är kompatibel med ett allt större utbud av PEN-tillbehör
  • Kompatibel med PENPAL överföringsenhet**
  • Kompatibel med nya MAL-1 Macrobelysningsarm
  • Slutartid på 1/4000 med sekventiell fotografering med tre bilder per sekund
  • Läget multiexponering för tre RAW-bilder
  • ISO 6400
  • Hållbara BLS-5 Li-ion-batteri
  • Kompatibel med tre nya konverterobjektiv: WCON-P01 vidvinkel (för objektiv 14-42mm 1:3.5-5.6 II) FCON-P01 special-fisheye (för objektiv 14-42mm 1:3.5–5.6 II) MCON-P01 macro (för objektiv 14-42 mm 1:3.5-5.6 II, 40-150 mm 1:4.0-5.6 och 14-150mm 1:4.0-5.6)

Andra fördelar

  • Kompatibel med 16 Micro Four Thirds-objektiv, 27 Four Thirds-objektiv och över 500 andra objektiv (med en adapter)
  • Snygg, ny PEN-design
  • Kompatibel med SDXC-minneskort*

Se en komplett lista över funktioner på www.olympus.se

Olympus PEN E-PL2 finns i följande konfigurationer:

  • E-PL2-kit med objektivet M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5–5.6 II
  • E-PL2-kit med dubbel zoom (DZK) med objektiven M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5–5.6 II och M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1:4.0–5.6
  • E-PL2 10.7x zoom-kit med objektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150 mm 1:4.0–5.6

*SD är ett varumärke som tillhör SD Card Association.

** Bilder kan skickas från PENPAL Bluetooth® överföringsenhet till en Bluetooth®-kompatibel smart phone som stödjer OOP eller BIP Bluetooth® profiler. Titta efter vad din spart phone har för stöd innan du köper detta tillbehör.



2011-01-08
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt